Waar krijg ik zwemles?

Zwemschool

Zwemschool De Fryske Marren

Zwemschool

Ontstaan

Zwemschool “De Fryske Marren” is ontstaan om een kwaliteitsimpuls te geven aan het niveau van zwemlessen. Steeds vaker zien wij kinderen in onze zwembaden die wel hun zwemdiploma hebben, maar niet zwemveilig zijn. Sportschool Gymnasion en subtropisch zwembad Swimfun hebben hun krachten gebundeld en hebben een eigen zwemschool gevormd. Onze zwemschool is qua benadering anders dan alle andere zwemscholen, wij geloven dat een zwemopleiding vooral heel erg leuk moet zijn en tevens moet leiden tot de grootst mogelijke zwemveiligheid.

Ik ben zwemveilig

Wij wonen in een waterrijk gebied waar het goed en veilig kunnen zwemmen letterlijk van levensbelang kan zijn. Een kind is pas zwemveilig als het ook na het behalen van zijn diploma in verschillende omstandigheden veilig kan zwemmen. Vanuit dit oogpunt hebben we die noodzaak grondig tegen het licht gehouden en hebben op basis daarvan en met onze decennialange ervaring en expertise het “leren zwemmen” opnieuw vormgegeven. We hanteren daarbij het door ons zelf ontwikkelde diploma “Ik Ben Zwemveilig”. Een moderne kijk op wat nu echt belangrijk is voor een kind om te leren zwemmen.

Zwemschool De Fryske Marren

Zwemles 3.0

Locatie

Het begint in een vertrouwd klein zwembad in Gymnasion met het kennismaken met water en de basis beginselen van het zwemmen. Deze worden op een speelse manier aangeleerd door twee instructeurs per groep. Nadat uw zoon of dochter de basis van het zwemmen beheerst is het tijd voor de volgende fase, welke in het diepe bad van Swimfun plaatsvindt. Tijdens laatste fase leert je kind zwemmen in een golfslagbad en leert deze op een speelse wijze omgaan met de stroming in de wildwaterbaan. Hiermee simuleren wij situaties waar uw zoon of dochter na het behalen van het zwemdiploma klaar voor moet zijn. Natuurlijk zijn de zwemslagen een basis onderdeel van de leerlijn.  De gehele leerlijn is er op gericht om te komen tot een zo groot mogelijke zwemveiligheid voor uw kind, niet alleen in het zwembad maar vooral daarbuiten.

Leerlijn

De leerlijn Ik Ben Zwemveilig is samen te vatten in drie punten:

  1. Je kind wordt “zwemveilig”. In onze opleiding staat niet het kunstje centraal, maar de zelfredzaamheid van je kind in allerlei situaties in en rondom het water.
  2. Wij vinden plezier tijdens de zwemlessen van groot belang. Plezier zal ervoor zorgen dat je kind sneller leert en dat het een positief gevoel overhoudt aan bewegen en leren in het water.
  3. We gaan ervoor om je kind technisch zo goed mogelijk te leren zwemmen. Tientallen jaren van ervaring en expertise zetten we in om de zwemslagen en alle andere vaardigheden zo goed mogelijk aan te leren.
zwemles joure
Zwemschool De Fryske Marren

Brochure

Bekijk hier onder de brochure van Zwemschool De Fryske Marren. Werkt de brochure niet hieronder? Klik dan hier om het te downloaden.

Ervaring

In Sportschool Gymnasion worden sinds 1980 zwemlessen gegeven en hebben vele kinderen hun diploma behaald. De jarenlange ervaring op het gebied van sporten en zwemmen zorgt voor een vakinhoudelijke kwaliteit in de zwemlessen. In het subtropische zwembad Swimfun weten ze als geen ander wat het belang is van een goede zwemvaardigheid. Sinds 1960 worden er zwemlessen gegeven en komen kinderen met veel plezier zwemmen.

Wij gaan altijd voor het allerbeste en veiligste wat zwemles betreft, alleen dat is goed genoeg wanneer het om de zwemvaardigheid van uw kind gaat. Hierin ligt basis voor ons zwemles concept. Heb je vragen of suggesties neem dan gerust contact met ons op.

Han de Hair

Directeur Gymnasion Joure

Dietha Paauw

Directeur Bestuurder Sportbedrijf de Fryske Marren

Meld je aan!

Meld je hier aan voor zwemlessen.