Hoe lessen wij?

Zwemlesmethode

Van beginner tot expert

Bij Zwemschool de Fryske Marren beginnen we in het eerste bad met de zwembasis. Wanneer je kind dit beheerst gaan we verder oefenen met de zwemvaardigheid, om hierna te eindigen met de zwemveiligheid in ongewone situaties.

Zwembasis

De zwembasis wordt geleerd in het bad van het Gymnasion, in kleine groepen met 2 instructeurs per groep.

Zwemvaardig

Tijdens deze fase gaan we zwemmen in het grote bad van Swimfun en werken aan de zwemvaardigheid van het kind.

Zwemveilig

In de laatste fase oefenen we van de grote glijbaan, het golfslagbad, en de wildwaterbaan in Swimfun om zo te kunnen gaan voor het diploma.

Zwemscore App

Bij zwemschool De Fryske Marren werken we met Zwemscore. Hiermee kun je de voortgang van je kind volgen. Hierin wordt de presentie bijgehouden en kun je je kind afmelden. Meer informatie hierover staat hierboven beschreven.

App op telefoon

Zwemscore op PC

App op tablet

Meld je aan!

Meld je aan voor zwemles en start nog deze maand met de lessen

Zwemlesmethode 3.0

Leren zwemmen moet vooral leuk zijn en leiden tot de grootst mogelijke zwemveiligheid na het behalen van het zwemdiploma.  In een waterrijke provincie zoals Friesland is het van levensbelang om goed te leren zwemmen en uiteindelijk “zwemveilig” te worden. Als Zwemschool “De Fryske Marren” hebben wij op basis van onze decennialange ervaring en expertise het “leren zwemmen” opnieuw vormgegeven. We hanteren daarbij het door ons zelf ontwikkelde diploma “Ik Ben Zwemveilig”. Een moderne kijk op wat nu echt belangrijk is voor een kind om te leren zwemmen. 

Het begint in een vertrouwd klein zwembad van Gymnasion hier maken de kinderen kennis met water en leren ze de basisbeginselen van het zwemmen. Deze worden op een speelse manier aangeleerd door twee instructeurs per groep. Nadat uw zoon of dochter de basis van het zwemmen beheerst is het tijd voor de volgende fase, welke in Swimfun plaatsvindt. Tijdens laatste fase leert je kind zwemmen in een golfslagbad en leert deze op een speelse wijze omgaan met de stroming in de wildwaterbaan. Hiermee simuleren wij situaties waar uw zoon of dochter na het behalen van het zwemdiploma klaar voor moet zijn. Natuurlijk zijn de zwemslagen een basisonderdeel van de leerlijn.  De gehele leerlijn is er op gericht om te komen tot een zo groot mogelijke zwemveiligheid. De leerlijn Ik Ben Zwemveilig is samen te vatten in drie punten:

1.       Je kind wordt “zwemveilig”. In onze opleiding staat niet het kunstje centraal, maar de zelfredzaamheid van je kind in allerlei situaties in en rondom het water. 

2.       Wij vinden plezier tijdens de zwemlessen van groot belang. Plezier zal ervoor zorgen dat je kind sneller leert en dat het een positief gevoel overhoudt aan bewegen en leren in het water.   

3.       We gaan ervoor om je kind technisch zo goed mogelijk te leren zwemmen. Tientallen jaren van ervaring en expertise zetten we in om de zwemslagen en alle andere vaardigheden zo goed mogelijk aan te leren voor uw kind, niet alleen in het zwembad maar vooral daarbuiten.

Zwemveilig

Wij zijn aangesloten bij de Ik ben Zwemveilig leerlijn. 

Zwemschool De Fryske Marren

Verloop van de leerlijn

Het eerste deel van het zwemveilig traject zal plaatsvinden in de prettige en beschermde omgeving van het doelgroepenbad in Gymnasion. Een watertemperatuur van 32 graden, twee lesgevers, kleine groepjes en weinig afleiding vormen een optimale leeromgeving voor je kind. Nadat dit eerste deel afgerond is en je kind zich al redelijk kan redden in het water, gaan we langzaamaan kennis maken met het grotere bad. Tenslotte gaat je kind voor het “Ik Ben Zwemveilig” diploma van de grote glijbaan, in de golven leren zwemmen en de wildwaterbaan trotseren. Dit is zwemles 3.0!

De vorderingen van je kind kunt je volgen via onze website. Ouders mogen niet mee naar binnen, maar kijk gerust voor het raam of in het grote bad naar de vorderingen van je kind, leuk! De laatste 5 minuten van de les mogen de kinderen spelen, dat deel van de zwemles bevordert het plezier en de zelfredzaamheid van de kinderen. Wij beschouwen dat als een wezenlijk onderdeel van de zwemles.

De instructeurs houden 1x per maand een nabespreking waarin de groep in het algemeen wordt besproken en jouw kind in het bijzonder. Stel gerust je vragen tijdens deze bespreking, we staan je graag te woord! 

Zwemschool De Fryske Marren

Handig om te weten

Kledingvoorschriften

Voor meisjes is een bikini het meest geschikt omdat ze zo gemakkelijker naar het toilet kunnen. Denk ook aan een elastiekje om eventueel lange haren bij elkaar te binden. Voor jongens is een “echte” zwembroek beter, dit zwemt lichter dan een zwemshort.

Afmelden of ziek melden

 

Mocht je kind een keer niet kunnen zwemmen wegens ziekte, vakantie, een feestje o.i.d., dan kun je dit via “Zwemscore” afmelden. Dit kan tot maximaal 2 uur voor de zwemles. Als je een les afmeldt kunt je zelf via Zwemscore weer een nieuwe les inplannen. Mocht je een les niet of te laat afmelden dan kun je deze les niet meer inhalen.

 

Vakantierooster

In de vakanties zwemmen wij aan de hand van een vakantierooster. Hierover krijg je van tevoren bericht via de mail. De vaste lessen komen dan te vervallen en je krijgt 6 lessen toegewezen die je zelf in kunt plannen. Mocht je bijv. 3 weken op vakantie gaan dan kunt je de andere 3 weken 2 keer in de week zwemmen. Deze 6 lessen moeten wel in deze periode worden ingepland, want anders komen ze te vervallen. Let wel, het gewone rooster blijft in zwemscoremodule staan, maar in deze periode moet je dus alleen naar het zomerrooster kijken.

Zwemschool De Fryske Marren

Veilig zwemmen en plezier op 1

Natuurlijk hopen wij dat je kind heel veel plezier gaat beleven aan onze zwemlessen en zeker ook dat je kind er heel blij van zal worden. Mocht je echter vragen hebben dan mag je altijd langs komen of contact opnemen.